Wat is loopbaancoaching?

Loopbaanbegeleiding is voor iedereen anders! Tijdens diverse gesprekken wordt op maat van jouw specifieke loopbaanvragen en doelstellingen gewerkt. We geven je hierbij de kans om onder professionele begeleiding stil te staan bij je job, je loopbaan, opleidingen, de plaats van je job in je leven, je talenten, je dromen,…

Wat kan ik verwachten?

Loopbaancoaching is voor iedereen anders!

Profile Group onderscheidt zich door een warme en persoonlijke aanpak en wij beschouwen “menselijkheid” als een belangrijke waarde binnen onze organisatie. Door onze aanpak op maat af te stemmen op de behoeftes van onze klanten, kunnen we flexibel inspelen op zeer uiteenlopende vragen.

Een coachingstraject is dan ook helemaal afgestemd op jou en je specifieke loopbaanvraag.

Tijdens het gratis intakegesprek maak je kennis met je coach en is er ruimte om je situatie objectief te onderzoeken. Je vraag en behoefte worden geanalyseerd en we bekijken wat je nodig hebt om het traject met een tevreden gevoel af te sluiten.

Samen met je persoonlijke loopbaancoach ga je op zoek naar antwoorden op volgende vragen:

 • Wie ben ik? (talenten, kwaliteiten)
 • Wat kan ik? (vaardigheden, competenties)
 • Wat wil ik? (waarden, innerlijke drijfveren)

We vertrekken hierbij vanuit wat jou energie geeft en waar je al sterk in bent.

De opgedane inzichten gieten we samen in een POP, een Persoonlijk OntwikkelingsPlan, zodat je een houvast hebt om je doelen te bereiken.

Loopbaancoaching geeft je een duidelijker beeld van je eigen talenten en vaardigheden en brengt in kaart wat voor jou écht belangrijk is. Samen met een professionele loopbaancoach ga je op zoek naar die arbeidscontext die aansluit bij je persoonlijk behoefteprofiel.

Na de sessies heb je concrete richtlijnen om je opgedane inzichten om te zetten in de praktijk. Zo leer je zelf de juiste loopbaankeuzes te maken en vind je voldoening gevend werk voor langere termijn.

Of je nu arbeider, bediende of zelfstandige bent, je spendeert gemiddeld 90 000 uur van je leven aan werken. Een onmiskenbaar feit: langere loopbanen zijn een maatschappelijke noodzaak. Reden genoeg om een job te zoeken waarin je je goed voelt en je energiepeil hoog blijft!

Is loopbaanbegeleiding iets voor mij?

Herken jij je in één van de volgende situaties:

Ik moet nu nadenken over de toekomst van mijn werk, mijn privésituatie vereist dringend een andere werksituatie, mijn gezondheid laat dit soort werk niet meer toe, er zijn herstructureringen aangekondigd in mijn organisatie,…

Ik wil een balans opmaken van mijn ‘werkleven’. Zijn er nog andere mogelijkheden voor mij weggelegd?

Ik weet dat ik eens moet stilstaan bij mijn werksituatie, ik ben niet helemaal gelukkig meer met mijn jobinhoud, of de combinatie werk-gezin of het klikt absoluut niet met mijn manager of de verplaatsing die ik dagelijks moet doen of … Ik weet dat het nodig is om op termijn verandering te brengen in mijn werksituatie.

Stel je jezelf wel eens de volgende loopbaanvragen:

Loopbaanvragen zijn alle vragen die te maken hebben met je loopbaan en je werk-privébalans. 

 • Ik zit met een gevoel van ontevredenheid over mijn job. Ik weet niet goed wat er precies scheelt.
 • Er is meer en meer technische werkloosheid in mijn bedrijf. Er worden besparingen aangekondigd. Hoe kan ik me best voorbereiden om toch nog sterk te staan op de arbeidsmarkt?
 • Ik voel me ondergewaardeerd in mijn job. Wat kan ik hieraan doen?
 • Mijn job is fysiek / omwille van gezondheidsproblemen niet meer haalbaar. Ik kan mijn job eigenlijk niet meer aan. Wat kan ik doen, heb ik eventueel andere mogelijkheden?
 • Ik ben uitgekeken op mijn job. Ik merk dat ik uitgeblust bent. Wat kan ik doen om terug plezier te hebben in mijn werk?
 • Mijn job is afstompend. Kan ik aan de slag in een minder afstompend beroep en wat moet ik daarvoor ondernemen? Zijn er andere mogelijkheden op de arbeidsmarkt?
 • Er is een slechte werksfeer op het bedrijf. Hoe kan ik hiermee omgaan of kan ik beter van job veranderen?
 • Ik kwam na mijn studies terecht in een job onder mijn opleidingsniveau.  Ik stel vast dat ik hierin langer blijf hangen dan ik had gewild. Via loopbaanbegeleiding wil ik terug sterk staan om op zoek te gaan naar een job die aansluit bij mijn opleidingsniveau.
 • Ik werk in een job die qua werkomstandigheden en verloning niet zo best is. Ik wil graag aan de slag in een betere job.
 • Ik ga over een aantal jaar op pensioen en denk nu aan afbouwen. Hoe kan ik dit aanpakken?
 • Ik heb al veel interimjobs gedaan, maar niets wat me echt aanspreekt. Waarin ben ik eigenlijk goed? Wat doe ik graag? Zijn er beroepen waar ik dit in terugvind?
 • Ik ben moeder / vader geworden en wil minder gaan werken. Hoe pak ik dit best aan?

Dan heb jij een loopbaanvraag. Onze coaches begeleiden jou graag in hetvolgende stappenplan.

Afspraken worden volledig in samenspraak vastgelegd en kunnen zowel tijdens als na de kantooruren.

Sinds 1 juli 2013 werken wij met loopbaancheques. Deze cheques zijn makkelijk te bestellen via VDAB (website, servicelijn). Een cheque van 40 euro geeft recht op een pakket van 4u loopbaanbegeleiding. Je hebt recht op twee pakketten binnen de zes jaar. Meer info over de cheque kan je vinden op www.vdab.be.

Stap 1

Bij het intakegesprek lichten we ons project toe en beantwoorden we je vragen rond loopbaandienstverlening. We overlopen je loopbaan en zullen je vragen in kaart brengen.  Zo kunnen we samen een plan uitstippelen voor de volgende sessies, aangepast aan je wensen en verwachtingen.

Stap 2

We gaan uitzoeken wat je kwaliteiten, interesses, vaardigheden, sterke en zwakke punten,… zijn.
Dit doen we door een aantal gesprekken, oefeningen, vragenlijsten en testen waarmee we samen aan de slag gaan.

Indien je dan beslist om misschien van baan te veranderen maken we graag tijd om je te helpen in het sollicitatieproces (opstellen CV, motivatiebrief, …). Echter kan je ook tot de conclusie komen dat je huidige werkplek best ok is en dat je toch goed zit. Voor een uitgebreide loopbaananalyse zijn 2 pakketten van 4u nodig.

Stap 3

Tijdens de loopbaancoaching proberen we samen een Persoonlijk Loopbaan Ontwikkelingsplan (POP) op te stellen. Dit helpt je tijdens en na de sessies om bewustere keuzes te maken. Het is een soort samenvatting van je loopbaanbegeleiding en kan ook dienen als een werkinstrument waar je elk moment naar kan teruggrijpen.

Loopbaancoaching is de ideale begeleiding om een beter evenwicht te vinden tussen werk en privé! Neem het roer zelf in handen om je loopbaan verder uit te bouwen en om meer plezier te halen uit je job!

Stap 4

Nazorg tot 1 jaar na het afsluitend gesprek.

Aarzel niet om contact op te nemen voor een “gratis intake”!