Cristina, 33 jaarConsulente

Mijn droomjobs gevonden met de loopbaanbegeleiding

Loopbaanvraag

Christina was aan de slag als dienstencheques-consulente, en hoewel zij zeer hard haar best deed werd ze toch ontslagen. “Dat kwam heel hard aan, zeker omdat ik van plan was om zelf te vertrekken. Ik was op een punt gekomen dat ik besefte dat de job niet meer bij mij paste en andersom. Ik had ook het gevoel alles geleerd te hebben en mijn functie was niet meer uitdagend.”

Waarom Profile Group?

“Na wat zorgvuldig onderzoek en ons eerste telefonisch contact was ik al overtuigd en heb ik bewust gekozen voor Profile Group. Andere loopbaancoaches waar ik had aangeklopt hebben mij niet de oplossing “op maat” geboden. Voor mij had de Profile Group coach de meest professionele aanpak! Ik heb zelfs een boek meegekregen dat mij enorm heeft geholpen bij het solliciteren naar een nieuwe functie!”

Aanpak

“Tijdens mijn sessies was er veel ruimte voor interactie. De coach is zeer gedreven en enthousiast, en enkel gedreven mensen bereiken geweldige resultaten, ik streef nu naar hetzelfde resultaat in mijn functies! De leukste oefening was die in drie luiken, waarin ik, een collega en mijn vriend moesten invullen hoe ik ben. Dat heeft me tot veel nadenkwerk gebracht.​”

Huidige werksituatie

“Momenteel ben ik een cursus aan het volgen om stewardess te worden, en dat ga ik combineren met vertalen en tolken in bijberoep. Ik heb mijn droomjobs gevonden dankzij de loopbaanbegeleiding! Ik beveel Profile Group met het grootste vertrouwen aan!”

Ellen, 29 jaarAccountmanager

Loopbaanbegeleiding, zeer aangenaam, leerrijk en nuttig

Loopbaanvraag

Ellen, accountmanager, was op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik was niet gelukkig bij mijn huidige werkgever en in mijn huidige functie en begon zowel mijn eigen competenties als mijn functie in twijfel te trekken. Ik wou onderzoeken of ik professioneel geen andere richting kon uitslaan.”

Waarom Profile Group?

“Ik vernam van een vriendin dat Profile Group ook aan loopbaanbegeleiding doet. Vanaf het intakegeprek vond ik de loopbaancoach aanpak zeer goed.”

Aanpak

“Er werd vanaf het intakegesprek een plan opgemaakt en naar de verwachtingen van zowel coach als werknemer gevraagd. Elke sessie werd er een ander aspect van je loopbaan besproken zoals competenties, waarden en ankers. Zo kreeg je stapje per stapje meer inzicht in je eigen kunnen en wat je belangrijk vindt voor je loopbaan. De coach stelde de juiste kritische vragen en deelde haar ervaring met eigen voorbeelden uit de praktijk. De jarenlange ervaring die de coach heeft in rekrutering en commerciële activiteiten is zeker een troef!  Het waren telkens intensieve, verhelderende gesprekken.”

Huidige werksituatie

“Op het einde van het traject begeleidt ze je ook bij het solliciteren en ze staat altijd voor je klaar als je na het loopbaantraject nog met vragen zit. Door uit te vinden wat belangrijk voor je is in je loopbaan, zowel professioneel als privé, wordt het bij het solliciteren makkelijker om meteen de juiste vacatures te selecteren en ook tijdens de sollicitatiegesprekken de juiste vragen te stellen en de juiste boodschap over te brengen. Vanaf 20 april weer terug aan de slag als Account Manager bij Heinz!”

Evelien, 23 jaarBediende

Een duidelijk inzicht in mijn carrière dankzij Profile Group

Loopbaanvraag

Evelien was al een tijdje niet meer tevreden op haar werk. Zij was uitgeblust en vond niet meer de gewenste drive om in haar huidige werksituatie met de nodige energie verder te doen. Er werden veel beloftes gedaan bij aanvang van de job maar deze werden spijtig genoeg niet ingevuld.  Het werd tijd om de zaken eens serieus onder de loep te nemen. “ Ik wilde niet bij de pakken blijven zitten en daarom besloot ik loopbaanbegeleiding te volgen om inzicht te krijgen in mijn situatie. Ik zocht ook hulp om in het grote aanbod van carrièremogelijkheden mijn weg te vinden.”

Waarom Profile Group?

“Tijdens het gratis intake gesprek was ik meteen op mijn gemak, er was een persoonlijke click met de consultant. Ik voelde mij meteen begrepen en was onder de indruk van de gestructureerde en professionele aanpak.”

Aanpak

“Tijdens de oefeningen vond ik veel bevestiging en vooral ook op het gebied van zelfkennis. De interpretatie van de oefeningen betreffende mijn concrete situatie gaf me de energie om door te gaan. ”

“Mijn waardes, vaardigheden en talenten werden zeer correct, kordaat en duidelijk toegelicht. Niets dan lof over de aanpak en de eerlijke, warme begeleiding! ”

Huidige werksituatie

“Het is fijn om nu met een concreet persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) aan de slag te kunnen gaan. De plus – en werkpunten zijn overzichtelijk en het is fijn om eruit te leren.  De loopbaanbegeleiding is een heel positieve ervaring en het heeft me een boost gegeven in mijn zelfvertrouwen, het aanbevelen waard!”

Evelien, 27 jaarEducatief medewerker

Welke job staat op mijn lijf geschreven?

Loopbaanvraag

“Welke job staat op mijn lijf geschreven?” Als educatief medewerker in een jeugdwerkorganisatie hield deze vraag Evelien al een tijdje bezig. Momenteel geeft zij vorming aan kinderen, jongeren en hun begeleiders, maakt educatief materiaal en voert onderzoek uit.  Tijd voor een nieuwe uitdaging en dit deed haar besluiten om loopbaanbegeleiding te volgen.

Waarom Profile Group?

“ Het was de eerste keer dat ik me liet begeleiden. Meteen heb ik de loopbaancoach ervaren als een zeer rustige, warme vrouw die op de juiste momenten de goede inzichten kon bieden. Daarom heb ik Profile Group ook aanbevolen bij vrienden en collega’s.”

Aanpak

“De oefeningen tijdens de sessies vond ik boeiend en brachten me iets bij. Vooral de sessies over competenties en waarden hebben mij een duidelijk inzicht gegeven. Bepaalde dingen wéét je eigenlijk wel, maar worden pas echt duidelijk als ze zwart op wit voor je liggen. Ik wilde graag een nieuwe uitdaging, maar wist niet goed welke jobs nu “op mijn lijf geschreven” zouden zijn. Nu heb ik een duidelijk inzicht verkregen!”

Huidige werksituatie

“Na de oefeningen vond ik het gemakkelijk om mijn persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) in te vullen. Binnenkort ga ik meteen aan de slag met solliciteren!”

Hilde, 32 jaarLeerkracht

Een bevestiging van mijn voorgevoel met de loopbaanbegeleiding

Loopbaanvraag

Hilde heeft momenteel een jaar loopbaanonderbreking. Daarvoor heeft ze 6 jaar les gegeven in het secundair onderwijs. “Ik had vorig jaar het gevoel uitgeblust te zijn en dus besloot ik om een jaartje niet te werken.”

Waarom Profile Group?

“Via een collega van jullie vernam ik dat Profile Group aan loopbaanbegeleiding doet, en ik wilde na mijn loopbaanonderbreking een positieve wending maken. Indien ik terug zou keren naar mijn werk wilde ik absoluut niet dat dit een gedwongen keuze zou zijn.”

Aanpak

“De loopbaanbegeleiding werd zeer grondig aangepakt. Er werd tijd genomen om alles in detail te bespreken. De oefening met de waarden en talenten heeft me enorm aangesproken. Ik ben iemand die van nature aangeeft waar ik mee bezig ben en daarom voelde ik me goed bij deze aanpak. Ik ervaarde de coach als zeer professioneel, ik had het gevoel dat ze wist waarover ze sprak en zelf ook oprecht het beste voor me wilde.”

Huidige werksituatie

“Ik heb nu echt het gevoel dat ik nu wéét wat ik wil en waar en hoe ik moet zoeken naar verschillende jobopportuniteiten. Het is een bevestiging van mijn voorgevoel en ik kan nu doelbewust de juiste keuzes maken. Loopbaanbegeleiding is echt een aanbeveling waard!”

Jan, 34 jaarManager

Een nieuwe carrièreboost dankzij Profile Group

Loopbaanvraag

Jan, sinds 7 jaar een gedreven en enthousiaste manager in een retailketen van sportartikelen werd geconfronteerd met een nieuw management. De nieuwe beleidsvisie strookte niet met de tot dan toe door Jan uitgevoerde managementtaken. Na overleg met de nieuwe directie werd overeengekomen dat Jan onmiddellijk kon vertrekken bij het vinden van een nieuwe job. Een fijne gedachte om in alle “schoonheid” te kunnen opstappen. Jan had  in het verleden nooit moeite met het vinden van een job, hij had door toeval en omstandigheden nooit  echt moeten solliciteren. “ De tijd was aangebroken om rustig, grondig en gestructureerd de beste jobkeuze te maken. ”

Waarom Profile Group?

“Via een vriend vernam ik dat Profile Group loopbaanbegeleiding doet, en dit leek me meteen de eerste stap om het proces te starten en mijn verhaal concreet te maken.”

“Na het eerste gratis intakegesprek met de loopbaancoach met tonnen ervaring was ik meteen gerustgesteld. De open en eerlijke professionele aanpak haalde me meteen over de drempel heen.”

Aanpak

“Door de juiste oefeningen kregen we orde in de chaos en maakten we een selectie van mijn belangrijkste talenten, vaardigheden en waarden. Ik kreeg het concreet advies om 4 vacatures mee te brengen bij de volgende sessie. 1 vacature sprak mij volledig aan, en de loopbaancoach gaf me onmiddellijk concrete tips om gewapend en zelfverzekerd te gaan sollicteren.”

Huidige werksituatie

“Met de laatste oefening inclusief sollicitatiebegeleiding was meteen de job ingevuld. Vandaag ben ik werkzaam bij het bedrijf dat ook  mijn duidelijke keuze was. Dankzij loopbaanbegeleiding bij Profile Group heb ik op zeer korte tijd een totale ommekeer in mijn leven ervaren en ben een uitermate gelukkige werknemer! Het aanbevelen waard!”

Katrien, 41 jaar

Meer zelfvertrouwen met de loopbaanbegeleiding

Loopbaanvraag

Katrien heeft 18 jaar gewerkt in dezelfde firma. “Ik ben begonnen als verkoopster en ben zo uitgegroeid tot verantwoordelijke. Na 18 jaar was het voor mij hoog tijd om iets anders te doen. Ik vond geen uitdaging meer in mijn huidige job. Het probleem was, wat ga ik doen, wat kan ik en zijn er geen andere mogelijkheden of richtingen die ik kan uitgaan.”

Waarom Profile Group?

“Er was een vacature bij Profile Group, en na het sollicitatiegesprek kwam ik te weten van de consultant dat jullie ook loopbaanbegeleiding aanbieden. Ik zocht een nieuwe uitdaging maar wist niet goed wat mijn sterktes en zwaktes waren. Als ik nog gemotiveerd wil beginnen in een ander bedrijf voor een langere termijn was 41 jaar voor mij de drempel. De resultaten zijn zo positief dat ik Profile Group heb aanbevolen bij collega’s en vrienden!”

Aanpak

“De loopbaanbegeleiding is prima verlopen. Vanaf het begin tot het einde was alles heel duidelijk. Ik vond het steeds fijn om te gaan en keek telkens naar de volgende sessie uit. Ik heb er heel veel uit geleerd en voelde na elke sessie mijn zelfvertrouwen groeien. De aanpak was goed doordacht. Vanaf het eerste tot het laatste gesprek had ik er een goed gevoel bij. Ik werd er zelfzekerder door. Het systeem met de kaartjes vond ik heel confronterend en echt wel nodig om tot een goed inzicht te komen.”

“Ik was heel tevreden en erg positief over mijn coach. Vanaf begin tot einde hadden we goede gesprekken en zij heeft mij fantastisch geholpen. Ze nam ook de nodige tijd en je had echt geen gevoel dat je het zoveelste nummer was in de begeleiding.”

“Ze gaf me zelfzekerheid, leerde me assertiever worden en ik ging altijd naar huis met een extra portie moed en energie om er tegenaan te gaan!”

Huidige werksituatie

“En ja, ik heb vrij snel de job gevonden die ik zocht en dit dankzij het persoonlijk ontwikkelingsplan! Door de gesprekken en gerichte vragen te stellen, wat ik wil en niet wil, welke job ik wil, en hoe ik het wil, was het voor mij minder stresserend om te solliciteren. Nu wist ik tenminste welke job ik wilde en ik ben er dan ook volledig voor gegaan en heb mijn huidige job na 4 sollicitatierondes gekregen. De begeleiding zit daar dus voor een heel groot stuk tussen ! Het geeft je een positief zelfbeeld!”

Patricia, 52 jaarManager

Een beter inzicht met de loopbaanbegeleiding

Loopbaanvraag

Patricia werkt momenteel als Financieel en HR manager voor een KMO. “Ik doe deze job al 30 jaar, met de nodige ups en downs,  en ben op zoek naar iets dat een meerwaarde zou kunnen betekenen. De drijfveer was het gevoel van vast te zitten en de nieuwsgierigheid naar wat er nog mogelijk zou zijn en welke competenties ik nog al of niet zou kunnen bezitten. Dit zonder het echte plan om mijn baan op te geven, maar veeleer om iets als bijberoep op te starten en eventueel door te groeien.”

Waarom Profile Group?

“Via een vriendin vernam ik dat Profile Group loopbaanbegeleiding doet, en dit leek me meteen de eerste stap om het proces te starten en mijn verhaal concreet te maken.” Vandaag ben ik zeer tevreden en heeft mijn zoon ook de loopbaanbegeleiding gevolgd met schitterend resultaat!”

Aanpak

“De loopbaanbegeleiding was een openbaring voor mij. Het contact met de loopbaancoach verliep heel goed en ik heb heel zeker een inzicht gekregen in mezelf en mijn capaciteiten. Doordat ik zoveel vragen had is de begeleiding uitgebreid naar 8 uur.  De aanpak was heel professioneel met zowel aandacht voor het mentale luik als voor het practische. Dit ging zelfs tot het aanreiken van de mogelijke cursussen en het bekijken welke de meeste interessante opties waren met betrekking tot mijn levenssituatie. Met het persoonlijk ontwikkelingsplan kon ik meteen aan de slag.”

Huidige werksituatie

“Momenteel volg ik een cursus Integrale Coaching, een ideale opleiding voor mijn huidige job, eventueel bijberoep en privé. De weg zal zichtbaar worden terwijl ik hem bewandel, maar er zijn nu een heel aantal opties open die voor de loopbaanbegeleiding niet zichtbaar waren!”